سرویس استانهای شانا - ۳۴ روز دیگر به برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی باقیمانده است، به منظور آگاهی از برنامههای شورای ائتلاف در خصوص انتخابات مجلس شورای اسلامی خبرگزاری فارس استان گفتوگویی با ابراهیم بارانی بیرانوند، رئیس شورای ائتلاف لرستان ترتیب داده شده است.
در ابتدای گفتوگو به اهمیت و ضرورت مشارکت حداکثری مردم در انتخابات پیش رو اشاره میکنید؟
در ابتدا تشکر میکنم از خبرگزاری فارس که در بحث اطلاع رسانی حضور و فعالیت خیلی تاثیر گذاری دارد.
اما در بحث اهمیت حضور حداکثری مردم در انتخابات از نگاه من دو استدلال عقلی و نقلی وجود دارد، از لحاظ عقلی بدبینترین آدمها نسبت به نظام جمهوری اسلامی هم اگر اعتراضی دارند راه این بیان اعتراض انتخابات است.
در انتخابات گذشته به عنوان نمونه سال ۷۶ جریان دولت و جریان حاکمیت طیف خاصی بود میگفتند «جریان راست»، اما همان سال نتیجه انتخابات بر خلاف جریان طیف خاص اتفاق افتاد و این یعنی رای مردم تاثیر گذار است و هر کجا مردم حضور داشته باشند نظرشان اعمال شده است.
از طرفی طبق اظهار نظر دشمنان سالم ترین انتخابات و دموکراسی ترین حکومت، نظام ایران است، شما ببینید یکسال و نیم تا دو سال یک انتخابات برگزار میشود و این یعنی نظام مردم سالاری دینی.
نکته دیگر اینکه راه اثر گذاری نظر مخالفان و معترضین وضع موجود حضور در انتخابات است، اما با انتخاب فرد شایسته و مناسب نه بر اساس باند، جناح و طایفه.
و اما در تمام کشورهای جهان انتخابات از اهمیت بالایی برخوردار است و حتی بعضی کشورها مانند ترکیه که آمار انتخابات بالا است تقریبا در حد اجبار است گرچه رسماً اجبار نمیکنند اما یک سری امتیازات را برای کسی که مهر انتخابات روی شناسنامه آنها ثبت نشده باشند، حذف میکنند.
اما در خصوص دلیل عقلی برای حضور در انتخابات باید بگویم مقام معظم رهبری بنا بر اظهار نظر دوست و دشمن تنها کسی است که علاوه بر بعد دینی، اقتدار کشور را با وجود دشمنان حفظ کرده است و ملیترین، مذهبیترین و متعصبترین فرد نسبت به انقلاب اسلامی است، ایشان تأکید بر حضور در انتخابات دارند بنابراین واجب است که حضور داشته باشیم، از طرفی مراجع دینی ما هم تاکید بر حضور در انتخابات دارند.
به نظر شما حضور در انتخابات امنیت کشور را افزایش میدهد؟
قطعا، نکته خیلی مهم که باید به آن توجه کنیم این است که حضور حداکثری انتخابات با ضریب امنیت ارتباط مستقیم دارد در واقع با مشارکت حداکثری مردم دشمن ناامیدتر میشوند، منطقه و کشور ما به بهانه ساختگی واقعه سپتامبر سالهای سال است که توسط دشمن محاصره است اما در این حوزه موفق نشد به کشور آسیب برساند.
بعد از آن داعش را با کار فرهنگیو رسانهی روی کار آوردند تا با پیشبینی تئوریسینهای غربی مبنی بر از بین رفتن تمدن غرب توسط تمدن اسلامی با ما مقابله کنند و جلوی صدور انقلاب اسلامی را بگیرند، بنابراین حضور مردم در صحنههای مختلف در راهپیمایی ۲۲ بهمن یا دیگر صحنهها به ویژه انتخابات باعث نابودی دشمن میشوند و جا دارد حضور بیشتری داشته باشیم.
بخشی از جامعه گرانی و تورم را علت عدم مشارکت در انتخابات عنوان میکنند؟
ضمن اینکه قبول دارم که نگرانی و نارضایتی مردم در خصوص گرانی و تورم به حق است، اما مردم ایران عمدتا وطن و کشور و نظام خود را دوست دارند.
نکته دیگر اینکه بخشی از تورم و گرانی ناشی از تورم جهانی و تحریم است و اما بخشی هم به عملکرد غلط مدیران میانی مربوط میشود، ما شاهد هستیم که عمده مدیران میانی باقیمانده دولت گذشته هستند، ما در واقع با ضعف مدیریت و یا جریان نفوذ در مدیران میانی مواجه هستیم.
روزنامه کیهان در یادداشتی سه مثلث شوم دشمنان خارجی، کلان سرمایه گذاران سودجو و مدیران میانی ضعیف را عامل گرانی و تورم عنوان میکند و ما انتظار داریم قوه قضائیه به طور جدی برخورد کند.
بعد از دو سال اکثر مدیران بدنه دولت بانیان وضع موجود هستند. آنها چه هنری جز تعطیلی کارخانجات و بیکاری جوانان داشتند، خیلی از آنها منتظر برجام بودند تا دلار خودمان را کف دستمان بگذارد، اما نه تنها تحریمها لغو نشد بلکه دو برابر هم شد، بنابراین ضرورتی ندارد اینها در بدنه دولت باشند.
به نظر شما جریانهای سیاسی در کشور نقش خود را به خوبی ایفا کردهاند، دیدگاه شورای ائتلاف به عنوان یک جریان سیاسی انقلابی چیست؟
ببینید ما یک نگاه اسلامی به جریانهای سیاسی داریم، در احزاب و گروه حاکم بر غرب هدف رسیدن به قدرت است و برای این هدف هر کاری میکنند و متاسفانه چنین دیدگاهی در خیلی از احزاب داخل کشور وجود دارد، به همین دلیل زمان انتخابات مثل قارچ رشد میکنند، مثل رعد و برق بهاری میبارند و بعد از انتخابات تمام میشوند.
ما اما در شورای ائتلاف چنین دیدگاهی نداریم، ما مانند شهید بهشتی که گفت «حزب معبود من است»، به عنوان یک جریان سیاسی در خدمت نظام، دین و مردم هستیم و بلندگو و پل ارتباطی بین حاکمان و مردم هستیم.
یعنی از نگاه شما عملکرد شورای ائتلاف موفقیت آمیز بوده است؟
بله، شورای ائتلاف در مجلس یازدهم لیست داد بقیه هم لیست دادند، اما برای اولین بار یک جریان سیاسی ۲۳۰ نماینده را راهی مجلس کرد، در واقع شورای ائتلاف ارتباطی بین مجلس و مردم است و باید صدای مردم را به مسوولان برساند و مشکلات مسوولان را هم اطلاع رسانی کند، ما وظیفه داریم فریاد و اعتراض مردم را به مسوولان برسانیم در نشست با مسوولان هم با صراحت بیشتر.
برنامه شورای ائتلاف برای انتخابات پیش رو چیست؟
امام(ره) در وصیت نامه یا سخنرانی مردم فرمودند: «مردم در انتخابات مهم مانند رئیس جمهوری و مجلس به روحانیون، دانشگاهیان و افراد آگاه مراجعه مراجعه کنند اگر نمیشناسند».
ما هم از ماهها قبل شروع کردیم، کمیته انتخابات تشکیل دادیم و خیلی از افراد را رصد کردیم، حتی قبل از ثبت نام هم برخیها را دعوت کردیم و پیشنهاد ثبت نام را به افراد صالح، متعهد، متخصص و توانمند مطرح کردیم حتی بیانیه دادیم افراد توانمند ثبت نام کنند.
لیست مد نظر شورای ائتلاف تهیه شده است؟
در مراحل نهایی هستیم و ظرف چند هفته آینده لیستی که حاصل پیگیری کمیته انتخابات است را معرفی کنیم.
شاخصهای شورای ائتلاف برای معرفی کاندیداهای مد نظر چه چیزهایی هستند؟
یک شاخص کلی و عمومی شامل التزام به اسلام و ولایت فقیه داریم اما ویژگیهای خاص مانند توانمندی جزو شاخصها است به عنوان نمونه افراد مد نظر متناسب با کمیسیونهای تخصصی مجلس تخصص داشته باشند.
نکته دیگر اینکه در شرایط فعلی روحیه مبارزه با فساد و مبارزه با استکبار یعنی بصیرت و شناخت نسبت به دشمنان جزو شاخصهای مهم دیگر ما است، یعنی کاندیداهای مورد حمایت ما باید در خصوص فتنه ۸۸ ، ۹۶ و اغتشاشات سال گذشته موضع گیری و عملکرد شفاف داشته باشند.
نمایندگان فعلی مجلس هم میتوانند مورد حمایت شورای ائتلاف باشند؟
بررسی میکنیم، ممکن است برخی نمایندگان فعلی هم جزو لیست مورد حمایت شورای ائتلاف باشند، فعلا منتظر نتیجه کمیته انتخابات شورای ائتلاف هستیم.
یعنی با هم مخالفتی ندارید؟
خیر، ممکن است اختلاف سلیقه داشته باشیم و هر کدام روش خودمان را دنبال کنیم اما ۹۰ درصد احتمال دارد به اشتراک در انتخابات برسیم، البته همانطور که گفتم روال شورای ائتلاف این است که از پایین به بالا تصمیم میگیرند یعنی شورای ائتلاف شهرستانها تصمیمگیری میکنند و بعد لیست را به استان ارائه میدهند.
امکان دارد با جریان دیگری هم به وحدت برسید؟
بله به دنبال ایجاد وحدت با جریان سیاسی دیگری هم هستیم، ما دست هر جریانی که در مسیر انقلاب و نظام دنبال تخریب نیستند، میبوسیم.
ما معتقد هستیم شورای ائتلاف چتری است که همه نیروهای مدافع انقلاب زیر آن قرار بگیرند و با هم باشند، در این زمینه خیلی از افراد را دعوت کردهایم و از آنها کمک و مشاوره گرفته ایم.
در مورد انتخابات پیش رو پیش بینی من این است که جریان سیاسی انقلاب به یک وحدت برسند.
برخیها معتقد هستند شورای ائتلاف هم مانند برخی جریانهای سیاسی شب انتخاباتی است، این نظر را قبول دارید؟
خیر، اولا ما صرفا در حوزه انتخابات فعالیت نداریم، ما گاها نسبت به عملکرد دولت در استان منتقد هستیم اما شانتاژ تبلیغاتی نداشتم و نقاط ضعف را هم به مسوولان انعکاس دادیم.
اما احزاب موسومی موقع انتخابات بروز میکنند، بعد از آن ناپدید میشوند و دیگر اسلام و نظام در خطر نیست، اما شورای ائتلاف سابقه چندین ساله دارد و اتفاقا اوج فعالیت شورا سالهایی است که انتخابات نداریم، انتخابات بخشی از وظایف واحدهای سیاسی شورا است ما در شورای ائتلاف واحدهای اقشار، فرهنگی، اقتصاد مقاومتی و موارد دیگر را هم داریم.
عملکرد نمایندگانی که مورد حمایت شورای ائتلاف بودند، رصد میشود؟
سوال خوبی بود، بله ما بعد از انتخابات رصد میکنیم سال گذشته افرادی که تعهدی به شورای ائتلاف داشتند جمع کردیم و یک سری خواسته را مطرح کردیم اما اختلاف بین مجمع نمایندگان باعث شد برنامه کند پیش برود، بنابراین تقاضایی داریم که هم استانیها افرادی را انتخاب کنید که همفکر باشند به ویژه بروجرد و خرمآباد که هر کدام دو نماینده دارند.
نمره شما به عملکرد نمایندگان فعلی مجلس چند است؟
حدود ۵ یا ۶ نفر آنها نمره خوبی گرفتند، اما به عملکرد تعدادی از آنها اعتراض داریم، آنها با دخالت بیشاز حد در عزل و نصبها نشان دادند التزام به ولایت فقیه ندارد، زیرا حضرت آقا به نمایندگان تذکر دادند از دخالت در عزل و نصبها پرهیز کنند.
برخی از مردم و حتی جریانهای سیاسی انقلابی از تأیید صلاحیت برخی کاندیداها گلایه دارند؟
هیئت نظارت و شورای نگهبان مر قانون را در نظر میگیرد، نمیشود اگر کسی دیدگاه اصلاح طلب داشت تایید نشود، ما البته صلاحیت نداریم که به عنوان جریان سیاسی ورود کنیم به موضوع رد یا تایید صلاحیتها، اما به صحبت برخی نمایندگان فعلی اعتراض داریم.
نظرتان در خصوص آرایش جریان های سیاسی به ویژه جریان سیاسی مقابلتان چیست؟
استقبال میکنیم که جریان اصلاح طلب در صحنه حضور داشته باشند.
از نظر شما شرایط برای طیف اصلاح طلب فراهم است؟
بله، تایید صلاحیت جریان سیاسی اصلاح طلب خوب است، منتهی تجربه نشان داده اصلاحات هر موقع از طرف مردم حمایت نمیشود فتیله کار را پایین میکشند و این ادعا را که نمیگذارند و نمیشود مطرح میکنند و برای این ادعا رسانههای داخلی و خارجی را به کار میگیرند.
جریان اصلاحات متوجه شدند که در این دوره اقبال عمومی از طرف مردم نسبت به آنها وجود ندارد بنابراین به دو گروه تبدیل شدند، یک گروه اصلاح تندرو که حضور کم رنگی در انتخابات دارند و گروه دیگر اصلاح طلبان معتدل که اعلام حضور کردهاند.
پیشبینی شما از حضور مردم پای صندوقهای رای چگونه است، آیا مردم حضور حداکثری خواهند داشت؟
من معتقد هستم باوجود نگرانی و گلایه مردم در خصوص گرانی اما چون اصل نظام را قبول دارند و تشخیص میدهند پای کار هستند، اصل مطلب این است که حضور دارند و در تعیین سرنوشت خود نقش خواهند داشت، از طرفی برای حفظ امنیت ملی به ویژه با شرایط منطقه حضور مردم پررنگ است.
یعنی شرایط منطقه میتواند در افزایش مشارکت نقش داشته باشد؟
فتنه ۱۴۰۱ یک فتنه ترکیبی و گسترده بود که لایههای زیادی داشت یک لایه آن جنگ تمام عیار رسانهی و نبرد شناختی بود که فکر و ذهن مردم را درگیر کنند، بهانه آنها تورم و گرانی بود تا حدودی موفق بودند، چون خیل مردم و رای خاکستری متوجه پشت صحنه این نبرد رسانهای نبودند. اما در طوفان الاقصی و جریان غزه نه تنها مردم ایران بلکه جهان متوجه شدند که پشت صحنه این جنگ ترکیبی که مردم را از نظام دلسرد میکند و موفقیتهای بزرگ کشور را کوچک جلوه میدهد رسانههایی هستند که بعد از جریان غزه همچنان حامی صهیونیست هستند.
نظر سنجی در خصوص آمار مشارکت در انتخابات قبل و بعد از جریان غزه نشان میدهد که استقبال مردم دو برابر شده است، مردم به ویژه رای خاکستریها متوجه شدند مخالفان انتخابات حامی قاتلین مردم غزه هستند.
برخی کاندیداها و نمایندگان فعلی در تبلیغات خود دستاوردهای دولت را زیر سوال میبرند، به نظر شما این اظهار نظرها در آستانه انتخابات در رای آوری آنها تاثیر دارد؟
ببینید مردم آگاه هستند و تشخیص میدهند و گول شعارها و تبلیغات را نمیخورند، نکته دیگر اینکه کاندیداها باید اخلاق اسلامی را رعایت کنند، این به اصطلاح انتقادها در زمان انتخابات برد تبلیغاتی است، آقایان اگر راست میگویند این رویه را بعد از انتخابات ادامه دهند.
درخواست ما رعایت اخلاق اسلامی توسط کاندیداها است نه اینکه رقبا و یا دولت را آن هم در آستانه انتخابات تخریب کنند.
صحبت پایانی اگر دارید بفرمایید.
باز هم از خبرگزاری فارس به خاطر رویهای که دارد تشکر میکنم، امیدوارم بقیه رسانههای استان هم مانند فارس در بحث انتخابات روشنگری کنند، فارس هم با جریانهای سیاسی مختلف گفتو گو داشته باشد تا نظر خود را مطرح کنند چون انتظار دارند صحبتهایشان در جامعه انعکاس داده شود.
از مردم هم تقاضا داریم هم به لحاظ مسائل اعتقادی و هم توصیه ولی امر مسلمین و مراجع تقلید برای تعیین سرنوشت خود در انتخابات حضور داشته باشند، تمام انتخابات مهم است اما در این انتخابات چون دشمن دندان خود را تیز کرده است مردم باید با حضور خود دشمن را دلسرد کنند.
نظر شما